زمانی که یخچال فریزر شما دچار ایراد می شود ممکن است دسترسی به تعمیر کار یخچال و فریزر کمی مشکل باشد و بعضا نیازی به تعمیر کار نیست و خودتان می توانید یخچال فریزر خودتان را تعمیر و رفع ایراد کنید و در هزینه های خودتان صرفه جویی کنید. برای تعمیر هروسیله ای ابتدا باید با اجزا و قطعات تشکیل دهنده آن آشنا باشیم که قبلا در مورد اجزای تشکیل دهنده یخچال توضیح داده ایم. در نوشته ( اجزای تشکیل دهنده یخچال ) می توانید با قطعات تشکیل دهنده یخچال آشنا شوید و یخچال خودتان را عیب یابی و تعمیر کنید.
آموزش تعمیر یخچال و فریزر به تعمیر یخچال های صنعتی ، یخچال های خانگی و آموزش تعمیر ساید بای ساید نیز مربوط می شوند.این بخش از آموزش تعمیر یخچال شامل: تعمیر برد یخچال و نحوه مرتبط بودن اجزای برد با اجزای مکانیکی و موتور یخچال می باشد. اکثر یخچال ها از بردهای پیشرفته استفاده می کنند. برد یک یخچال بیشترین دستور را به قسمت کمپرسور و یخ ساز می دهد. همچنان تعیین دمای داخلی یخچال توسط برد به کمپرسور توسط سنسورها اعمال می شود. دپارتمان تخصصی تعمیر لوازم خانگی همیار سرویس شما را با اصول کار برد و آموزش نحوه عیب یابی و تعمیر یخچال فریزر و تعمیر ساید بای ساید را به شما دوستان آموزش می دهد.
تعمیر یخچال در اراک .در این آموزش تعمیر یخچال ، آموزش تعمیر یخچال سامسونگ ، آموزش تعمیر یخچال ال جی ، آموزش تعمیر یخچال کنوود ، آموزش تعمیر یخچال امرسان ، اموزش تعمیر یخچال سینجر و آموزش تعمیر یخچال فریزر پارس خزر ذکر شده است. آموزش گاز کردن یخچال ، آموزش تعمیر برد یخچال و آموزش تعمیر کمپرسور یخچال نیز جزو آموزش های کلاس تعمیر یخچال فریزر است.
گاز به دلیل آماده شدن برای حرکت درون لوله های یخچال در کمپرسور تحت فشار قرار می گیرد. تحت همین فشار حرارت گاز بیشتر می شود و باید به طریقی دمای افزایش یافته گاز کاهش یابد. در غیر اینصورت عمل یخچال سازی با مشکل مواجه می شود. به همین دلیل گاز تحت فشار قرار گرفته شده پس از کمپرسور وارد لوله های مارپیچی که در یخچال های خانگی این لوله ها پشت بدنه یخچال قرار می گیرند.
درون درایر از سیلیکات یا سیلیکاژول پر می شود. سیلیکات خاصیت رطوبت زدایی را دارد که گاز پس از عبور از مسیر همه رطوبت خود را به سیلیکات می دهد و خشک می شود.به مرور زمان و پس از مدتی کار کردن رنگ قهوه ای روشن این مواد به رنگ تیرگی میل می کند و این تغییر رنگ نشانگر تمام شدن توانایی و عمر سیلیکات می باشد و دیگر توانایی رطوبت زدایی را ندارد. همیار سرویس توصیه می کند موقع تعویض و تعمیر کمپرسور و شارژ گاز یخچال درایر را هم تعویض کنید تا عملیات سرماسازی یخچال با کیفیت بالا و مطلوب صورت گیرد.
از آنجا که آلومینیوم در انتقال سرما از توانایی بالایی برخوردار می باشد معمولا اواپراتور را از لوله های مارپیچ آلومینیومی می سازند و از طرفی به واسطه بسته شدن درب جای یخی هوا درون اواپراتور هم مسدود می شود ، تبخیر مداوم سرما در اواپراتور دما را شدیدا کاهش می دهد. به طوری که آب و یا هر ماده غذایی دیگری درون اواپراتور منجمد می شود.
لوله مویی به دلیل داشتن قطر بسیار کم به کاپیلاری تیوب ، لوله مویی نیز می گویند. لوله مویی در بین خروجی فیلتر و ورودی اواپراتور قرار می گیرد. طول و قطر لوله مویی در کیفیت سرمای ایجاد شده بسیار مهم می باشد.
” مجموعه قطعات مکانیکی شامل: کمپرسور، کندانسور، لوله مویی، درایر و اواپراتور دیده می شود. “
تعمیر ساید بای ساید در اراک . آموزش تعمیر اجزای الکتریکی یخچال
همانگونه که قبلا نیز توضیح داده شد، موتور الکتریکی با یک مجموعه مکانیکی و کمپرسور یخچال را تشکیل می دهند. موتور یخچال از نوع آسنکرون بوده ودر یخچال های مختلف نوع راه انداز خازنی و یا بدون خازن مورد استفاده قرار می گیرد. سرهای خروجی موتور از بدنه کمپرسور خارج شده و به سایر قطعات الکتریکی متصل می شود. معمولا سرهای خروجی شامل سه سر سیم می باشد. بر روی بدنه بعضی از کمپرسور ها حروفی خاص، سر سیم ها را از یکدیگر تفکیک می کند.
عمل تنظیم سرما در یخچال توسط ترموستات یا همان اتومات صورت می گیرد. اجزای تشکیل دهنده اصلی ترموستات شامل: بدنه فلزی، کنتاکت های اتصال ، فانوسک محتوی گاز ، لوله مویی ، لوله بلو ،پیچ تنظیم، فنر و اهرم ها می باشد.
آسنکرون بکار گرفته شده در مجموعه کمپرسور از نوع آسنکرون هایی می باشد که سیم پیچ استارت تنها در لحظه راه اندازی که در این حالت همیشه بیشترین مقدار گشتاور مورد نیاز می باشد، در مدار بوده وسپس از مدار خارج می شود. خروج سیم پیچ کمکی در آنها بتوسط کلید گریز از مرکز صورت می گیرد.
بدنه که معمولا جنس آن باکلیت می باشد. سیم پیچ ، اهرم فلزی سرگرد یا سرتخت ، کنتاکت های اتصال و فیش های اتصال رله استارت به موتور.
هرگاه در عملکرد صحیح موتور یخچال مشکلی بوجود آید مانند آسیب دیدن سیم پیچ های اصلی و کمکی و یا مسدود شدن مسیر گردش گاز ویا ضعیف بودن ولتاژ و یا مشکلات مشابه، جریان دریافتی موتور افزایش یافته و حرارت موتور افزایش می یابد در نهایت موتور خواهد سوخت و از کار می افتد. به همین دلیل استفاده از اورلود یا محافظ الکتریکی موتور امری بسیار ضروری است. ساختمان محافظ جریان دریافتی موتور متشکل شده از: بدنه مخصوص ، پایه های فلزی اتصال برق ، صفحه حساس بی متالی ، سیم فنری از جنس کرم نیکل یا کرم آلمینیوم و پلاتین های اتصال.
برخی از گاز های استفاده شده در یخچال شامل : آمونیاکNH3، فریون ۱۱ NFCL3، فریون ۱۲ CCL2F2، فریون ۲۱ CHCL2F21، فریون۲۲ CHCLF2، فریون ۱۱۴ C2CL2F2، انیدرید سولفورو SO2، متیل کلرید CH3CL، انیدریدکربنیک CO2، اتیل کلرید C2H5C می باشد.
تعمیر یخچال در اراک پس از آشنایی با قسمت های بالایی به آموزش نحوه عیب یابی و تعمیر یخچال و فریزر و ساید بای ساید می پردازیم:
مشکل اول : برق یخچال را وصل می کنیم ولی یخچال روشن نمی شود.
برای حل مشکل روشن نشدن یخچال چه کارهایی انجام دهیم؟ شاید یخچال در زمان دیفراست قرار دارد. کار دیفرسات حدودا تا نیم ساعت به طول می کشد . پس کمی صبر کنید و اگر بازهم دستگاه روشن نشد ممکن است یک یا هر دو کنترلر، خاموش باشند و یا اصلا برق یخچال وصل نیست. فیوز را بررسی کنید تا جریان وصل باشد. اگر فیوز هم درست کار می کند ممکن است دستگاه در حالت نمایشگاهی قرار دارد. اگر موفق به روشن کردن یخچال نشدید با کارشناسان تعمیر یخچال در اراک یا با کارشناسان تعمیر یخچال در حومه اراک همیار سرویس تماس بگیرید.
مشکل دوم: یخچال و فریزر برفک می بندد.
این مشکل از باز بودن درب فریزر و یخچال صورت می گیرد. ممکن است نوار پلاستیکی خاصیت خود را از دست داده شده باشد و یا یک بسته ای درون یخچال مانع کامل بسته شدن درب آن می شود.
مشکل سوم : داخل فریزر و یخچال خیلی گرم است.
ترموستات یا تنظیم کننده دما یخچال را روی دمای بالاتری قرار داده اید. تنظیم کننده را بررسی کنید و دما روی درجه های سرد تری قرار دهید. این مشکل از باز ماندن درب یخچال یا زیاد باز و بست کردن آن نیز رخ می دهد.
مشکل چهارم: یخ ساز اتوماتیک کار نمیکند.
ممکن است کلید یخ ساز خاموش باشد . آن را بررسی کنید و در حالت روشن قرار دهید. از خاموش بودن یا قطعی اتصال تامین کننده آب نیز می تواند باشد پس قسمت اتصال آب را نیز بررسی کنید. چراغ روی یخ ساز در صورت چسبیده شدن قطعه های یخ به یخ ساز چشمک خواهد زد. یخ ساز را خاموش کنید و قطعات یخ را خارج کنید و مجدد روشن کنید. کامل خنک شدن یخچال و یخ ساز به ۲۴ ساعت زمان نیاز خواهد داشت.
مشکل پنجم: قطعات یخ کوچک و پوک می باشد.
حتما فیلتر آب مسدود می باشد. برای رفع این مشکل بهتر است کارتریج فیلتر را تعویض کنید و یک کارتریج فیلتر جدید جایگزین کنید.
مشکل ششم: قطعات یخ ایجاد شده بو و مزه دارند.
این عمل ناشی از انتشار بوی غذا به محفظه تولید یخ می باشد که در نتیجه باعث بو و طعم گرفتن یخ می شود. غذاها را به خوبی بسته بندی کنید و مخزن یخ ساز را خالی کنید و تمیز کنید.
مشکل هفتم: یخچال به طور مکرر صدای ویز ویز می دهد.
صدای ویز ویز زیاد به دلیل نبود آب در یخ ساز و روشن بودن آن می تواند باشد و یا تامین کننده دچار مشکل شده است. یخ ساز را سریع خاموش کنید . بدون آب روشن ماندن یخ ساز به شیر برقی آسیب جدی می رساند.
با همیار سرویس خودتان تعمیر کار یخچال خود باشید. عیب یابی و تعمیر یخچال فریزر را خودتان در منزل انجام دهید. در صورتی که آموزش عیب یابی و تعمیر یخچال بالا مشکل شما را حل نکرد با پشتیبانی مرکز تخصصی تعمیر یخچال در اراک ، تعمیر یخچال در حومه اراک و تعمیر ساید بای ساید در اراک و حومه اراک تماس بگیرید تا شما را به بهترین صورت راهنمایی کنیم.