یخچال جزو وسایلی می باشد که در هر خانه ای نیاز است و بدون استفاده از یخچال زندگی برای انسان سخت خواهد شد. هر خانه ای نیاز به یخچال فریزر دارد. حتی خانه هایی که در مناطق سردسیر واقع شده است نیز نیاز به یخچال فریزر دارند.
تاریخچه یخچال فریزر
زمانی که یخچال بدست انسان اختراع نشده بود، بشر برای سالم نگه داشتن مواد غذایی خود از روش های مختلف و گوناگونی از جمله یخدان و اب انبار استفاده می کرد. در سال ۱۷۴۸ میلادی اولین یخچال مصنوعی توسط دانشمند اسکاتلندی William Cullen در دانشگاه Glasgow رو نمایی و به جامعه بشری معرفی گردید. در سال ۱۸۰۵ میلادی سیستم یخچال بخار فشرده بدست پدر علم یخچال Oliver Evans مخترع آمریکایی اختراع شد. در طی چند سال طرح اولیه اولیور اونس را مخترعان مختلف تکمیل کردند تا در سال ۱۹۱۳ میلادی اولین یخچال خانگی را Fred W. Wolf مخترع دیگر آمریکایی اختراع کرد و تا امروز فرایند ساخت یخچال های پیشرفته ادامه دارد و همیشه در حال پیشرفت نیز خواهد بود. ما امروز بخاطر تلاش دانشمندان و مخترعات زیادی به راحتی می توانیم از یخچال استفاده کنیم.
یخچال چیست؟
توضیحات در مورد یخچال
یخچال یک دستگاهی است که از یک وسیله سرد کننده به همراه یک عایق حرارتی برای انتقال گرما از داخل این محفظه به بیرون تشکیل شده است که این فرایند منجر به سرد شدن محفظه یخچال می شود. کارایی یخچال برای خنک و سالم نگه داشتن مواد غذایی ، دارو و هر چیزی که امکان فاسد شدن را دارد می باشد.
اواپراتور
هر یخچال در حالت کلی از: کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و گاز و ترموستات تشکیل شده است. هریک از اینها جزو ابزارهای ضروری دستگاه سرماساز هستند که اگر یکی از این ها نباشد فرایند سردسازی امکان پذیر نمی باشد. در ادامه به بررسی این اجزا می پردازیم.
کمپرسور: کمپرسور یک مجموعه ای مکانیکی می باشد که از دو بخش الکتریکی و مکانیکی تشکیل که در قسمت درون محفظه فولادی قرار دارند.مجموعه مکانیکی را پیستون،میلنگ و سوپاپ ها تشکیل می دهد. میلنگ که توسط یک موتور آسنکرون داخل محفظه کمپرسور یخچال قرار دارد، با چرخش خود سبب می شود پیستون مانند یک تلمبه عمل کند و با باز و بسته شدن سوپاپ ها، گاز موجود در لوله ها و سیلندر به گردش درآید، گاز مرتبا از لوله ی برگشت مکیده شده و با فشار به لوله ی رفت وارد می شود در نتیجه گاز سرما ساز متناوبا در حال حرکت بوده و عمل سرمازی انجام می شود.مقدار مشخصی از روغنی که مخصوص این کار ساخته شده داخل پوسته وجود دارد که وظیفه روانکاری و خنک کردن قسمت الکتریکی و مکانیکی را بر عهده دارد.
کمپرسور یخچال
اواپراتور:کمپرسور وظیفه گردش گاز فریون را درون کانالهای اواپراتور بر عهده دارد. اواپراتور قسمت داخلی یخچال است که کارش جذب گرمای محیط توسط گاز فریون و به وجود اوردن سرما در داخل یخچال می باشد.
اواپراتور چیست؟
کندانسور یا همان رادیاتور خنک کننده یخچال:جزو اجزای مکانیکی مهم در یخچال است. کندانسور یخچال برعکس اواپراتور عمل می کند. وقتی کمپرسور کار میکند پس از چند دقیقه کار کردن گرم میشود که وظیفه کندانسور خنک کردن گاز خارج شده از کمپرسور میباشد. که در نتیجه این کار دمای کمپرسور نیز کاهش مییابد. برای تمیز کردن کندانسور یخچال بهتر است از جاروبرقی استفاده شود.
کندانسور یخچال
ترموستات : جزو مهم ترین قطعات می باشد که در لوازم خانگی برقی برای ثابت نگه داشتن دمای محیط استفاده می شود. ترموستات به صورت خودکار دمای داخلی یخچال را بر اساس دمای تعیین شده را تنظیم می کند بطوری که وقتی دمای داخل یخچال گرم شود با وصل کردن جریان برق ، کمپرسور شروع به کار خواهد کرد و داخل یخچال سرد می شود و وقتی که محیط داخل یخچال سرد شد جریان برق را از کمپرسور قطع می کند. این کار بصورت اتوماتیک صورت می گیرد و در صورت خراب شدن ترموستات جریان برق از کمپرسور قطع نخواهد شد و منجر به مشکات فروانی می شود.
ترموستات یخچال
پس از آشنایی با
اجزای تشکیل دهنده یخچال درک واژه یخچال و رسیدن به جواب ”
یخچال چیست؟ ” بخش فنی همیار سرویس آرزوی موفقیت برای شما هموطنان را دارد. با همیار سرویس همراه باشید. در ادامه با ”
روش های سالم نگه داشتن یخچال فریزر ” با شما خواهیم بود.